Oldalak

2018. május 28., hétfő

Penelope Ward: Legdrágább mostohabátyám


Sziasztok!
A mai bejegyzésben következzen a 2017-es megjelenésű, Legdrágább mostohabátyám című könyv ajánlója. Jó olvasást mindenkinek! :)


Fülszöveg:

Nem kellene akarnod őt. Amikor a mostohabátyám, Elec a gimi utolsó évében hozzánk költözött, nem voltam felkészülve arra, hogy mekkora szemét. 

Utáltam, hogy bunkón viselkedik velem csak azért, mert nem akar ott lenni. 

Utáltam, hogy lányokat hoz haza a suliból és visz fel a szobájába. 

De amit a legjobban utáltam, az az volt, ahogy a testem akaratom ellenére reagált rá. 
Először azt hittem, csupán kőkemény, tetovált izmai és markáns arca lehet vonzó benne. De a dolgok új irányt vettek köztünk, mígnem egy éjjel minden fenekestül felfordult. 
Aztán épp olyan gyorsan, ahogy betoppant az életembe, már vissza is ment Kaliforniába. 
Évek teltek el, mire újra láttam Elec-et. 
Amikor a tragédia lesújtott a családunkra, újra szembe kellett néznem vele. 
És szent ég, a kamasz, akiért egykor megőrültem, most férfivá érett, aki egyenesen az eszemet vette! 

Kiadási adatok:

       Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
       Kiadás éve: 2017
  ISBN: 9789633997499
       Oldalszám: 312 oldal 
       Sorozat: Tiltott románc 1.
       Moly: Katt ide!

A „Legdrágább mostohabátyám”… Mit is lehetne róla mondani? A cím elolvasása után egyből némi fenntartással kezdtem kezelni a könyvet. Féltem, hogy valami testvérszerelemről lesz benne szó, de mégis kíváncsi voltam magára a könyvre is, hogy mi lehet az alaptörténet, így elolvastam a fülszöveget. Az már sokkal több jóval kecsegtetett. Illetve a borító is megtetszett. Mindig is szerettem a rosszfiúkat, így arra gondoltam miért ne? Miután elolvastam végül pozitívan csalódtam a könyvben.

A kötet maga az erotikus-romantikus kategóriába tartozik. Az eseményeket Greta szemszögéből ismerhetjük meg és az ő szemén keresztül láthatjuk Elec-et és a többi szereplőt is.
A könyv szövege, egyszerű, gyorsan olvasható. A könyv eseményei végig gyorsan pörögnek. Mindig történik a főszereplőinkkel valami és én személy szerint alig vártam, hogy újra egy légtérbe kerüljenek. Nem, nem csak azért, amire sokan gondolnának. Habár Elec és Greta között már a kezdetektől fogva izzott a levegő és ahol megjelentek, ott velük volt az a feszült légkör, amelyben ott lebegtek a kimondatlan érzelmek is. Amiért mégis vártam, hogy egymás közelébe kerüljenek azok Elec csínytevései és csipkelődései voltak. Hozta az igazi rosszfiút. Szinte már élveztem, ahogy kihozza Greta-t a sodrából és mindig vártam, hogy mivel rukkol elő legközelebb. Sosem kellett csalódnom benne, mindig tudott valami újat mutatni. És a leleményessége dicséretre méltó. Eddig még nem találkoztam egy könyvben sem ezekhez hasonló húzásokkal. Na, de nem csak Elecnek volt remek humorérzéke. Nagyon tetszett nekem Sully csínye is a történet végén. Egyszerűen zseniális kis bosszú volt.

Szerintem jót tett a könyvnek, az, hogy két részre osztotta az írónő. A két részt összevetve így jól megfigyelhetőek a karakterek jellemváltozásai. Látható, hogy hogyan lesz két bizonytalan tinédzserből, komoly, szenvedélyes felnőtt. Elec megjelenésében kifejezetten érezhető ez a változás.  Azonban hibába telt el annyi év továbbra sem vetkőzte le azokat a tulajdonságokat, amiket már megszerettem benne az első részben. Továbbra is megmaradt a mocskos humora és az a sebezhetőség, amelyet csak néha mutatott meg. A múltja eleinte kissé kusza, de egyszerűen megdöbbentő volt. Az utolsó lapokon azonban kiderül, hogy ez mégis egy határozottan jó szemlélethez vezette el Elec-et, és képes minden gyerekes csínytevése ellenére is, felelősségteljes felnőtt lenni.
Végezetül, a borító meg kell dicsérjem a borítót. Olyan, mintha az igazi Elecről lenne egy fénykép. Kellően titokzatos, azzal, hogy csak állig látszik rajta a férfi (hisz Elec fejében sem láthatunk bele mindig), és a készítők gondosan ügyeltek arra is, hogy  minden apró ismertető megjelenjen rajta.


Összegzésként: Tetszett, hogy a mindenféle sorozat után ez végre (úgy néz ki) egy standalone kötet. Tetszett, hogy a könyvben végig érezhető a két szereplő között a vibrálás, ami egy jó pont, mert már ha romantikus történet, akkor úgy járja, hogy ne is érezhessem azt a szereplők között egy percre sem, hogy nem szeretik egymást. A cselekmény izgalmas volt, nem igazán akadtak unalmas pillanatok. Humoros volt, ezzel ellentétben mégis több komoly téma is felmerül benne. Tetszett, ahogy a két szereplő védelmezte egymást a különböző helyzetekben.
Mindenkinek ajánlom, aki egy szenvedéllyel teli történetre vágyik, de mégis inkább 18, de legalább 16 év fölöttieknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése