Oldalak

2020. augusztus 7., péntek

Ruby Saw: Inferno

Fülszöveg:

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Szól a díszesre festett felirat az Inferno vörös termében. Azonban ez nem a vendégekre vonatkozik, hanem a lányokra, akik fogságban vannak. Akik akaratuk ellenére játsszák el a megközelíthetetlen dámát. Az életük a tét. Elraboltak, meggyaláztak, kényszerítettek. Nem adom könnyen magam! Nem adom meg az örömet Vergilius-nak! Szerepbe kényszerülök, a színpad az enyém, a nézők pedig velejéig rohadtak.

Pénz beszél, könny csurran, a lányok összeszorított ajakkal táncolnak; mert félnek. Felveszik az álarcot, behódolnak, de a lelküket nem adják.

Kiszabadulok! Nem hagyom, hogy így múljon el az életem. Megtörhetsz, de meg nem ölhetsz!

 

 Kiadási adatok:

Kiadó: Book Dreams Kiadó

Kiadás éve: 2020

ISBN: 9786156155337

Oldalszám: 180

Sorozat: -

Moly: Katt ide!

Megjelenés: 2020. augusztus 9.

Kapcsolódó kihívásért Katt ide!


Én és a könyv:

Korábban már belefutottam ebbe a könyvbe a molyon. Már a fülszöveg és a címkék is azt mutatták, hogy Ruby Saw ezúttal valami teljesen mással készül, mint az eddig megszokott történetek. A cím és a borító is eléggé figyelemfelkeltőre sikerült. Még tavaly olvastam Dante klasszikusát, az Isteni színjátékot, amelynek első része olaszul szintén az Inferno (Pokol) címet kapta. Kíváncsian vártam hát, hogy ez az új könyvben, hogyan fog majd megjelenni. A megjelenési dátum, akkor,- ha jól emlékszem- még nem volt ismert.

Nemrég viszont kaptam egy olyan lehetőséget, hogy előolvashatom az Inferno-t is a közelgő megjelenés alkalmából. Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget az írónőnek! ❤ :)

 


A történetről:

A történet elején megismerkedhetünk Raven-nel, a natív-amerikai lánnyal, aki Helena városában él egy indián rezervátumban. Hétköznapi életet él a családjával, dolgozik és átlagos problémák nyomják a vállát, amíg egyik nap munkába menet valaki el nem rabolja.

Raven legközelebb az Inferno-ban tér magához, és találkozik a hely vezetőjével, Vergilius-szal. Fogalma sincs, hogy hogyan került oda, illetve miért, de Vergilius készségesen tájékoztatja. Azzal viszont, hogy mennyire rászolgál a hely a nevére, csak valamivel később szembesül.

Az Inferno egy gonosz és sötét hely, ami csoda, hogy létezhet a mai világban. Tárgyiasítják a nőket, tulajdonnak és egyszerű szex-rabszolgáknak tekintik őket. Egy nő számára ez tényleg maga a Pokol, de az odalátogató vendégek ezzel természetesen mit sem törődnek.

Raven az Inferno-nak hála nemsokára új embereket ismerhet meg. Itt találkozik például Lykke-vel, aki már egy ideje az Inferno-ban él. Illetve több férfival is ismeretséget köt, mint például a szexi Angel-lel, a titokzatos Darius-szal és a szép szavú Snake-kel. Igyekszik szövetségeseket találni és titkon a szökését tervezi, hisz eszébe sincs egy ilyen helyen meghalni. Bár az Ördög vigyáz az övéire, a remény azonban még nem hagyott el minden nőt az Inferno-ban.

A könyv ugyan egy rövidebb olvasmánynak mondható, de rettentően cselekménydús. Amikor a végén szembesültem vele, hogy mennyi idő alatt játszódtak le az események nem hittem a szememnek. Egyszerűen olvastatta magát, és pár nap alatt már az utolsó oldalon jártam. Számomra végig fent tudta tartani a feszültséget. Mindig történik valami, egyik szereplő sincs biztonságban és senki sem az, akinek látszik. Szurkoltam Raven-nek, hogy maradjon erős és sikerüljön kiszakadnia ebből a sötét világból.

Az Inferno egy teljesen újfajta történet Ruby Saw-tól. Az eddigi olvasásaimhoz képest a történet jóval sötétebb és kendőzetlenebb volt. Helyenként elszörnyedtem azokon, amit olvastam. Szívemből utáltam az Inferno-t. Az a könyv, ami ilyen erős érzéseket tud kiváltani az olvasóból, nem is lehet más, mint egy nagyszerű kötet. Végül megtaláltam a Dante utalásaimat is, amiket kerestem, és nagyon örültem nekik. Ez a könyv elnyerte a tetszésemet és esélyesnek látok neki egy kedvencelést is. :D

 

Kedvenc idézet:

& „Ne a múlton rágódj, hanem tekints a jövőbe, azt formáld inkább. A múlt démonai csak visszahúznak.”

& „Igyekeztem mosolyt rajzolni az arcomra, de tompák voltak a ceruzáim.”

& „Bíztam benne, hogy minden jó lesz egyszer. Hittem a család erejében.”

& „Magadat kell legyőznöd azért, hogy mások sohase győzhessenek le.”

& „Az élet egyébként szép, csak most felhők takarják a napot, de majd eljön a derű is – mosolygott.”

 

A szereplőkről:

Raven: Egy natív-ameriai lány, aki Helena városában él egy indián rezervátumban. Az ő szemén keresztül láthatjuk az eseményeket. Erős lelkű, hűséges karakter. Az Inferno egyik újonca.

Lykke: Egy szőke és kék szemű, skandináv lány. Raven szobatársa és barátnője lesz. Már egy ideje az Inferno-ban raboskodik, így értékes információforrásnak bizonyul. Könnyen alkalmazkodik, szintén erős nő, aki a körülmények ellenére is képes még remélni.

Vergilius: Az Inferno rettegett vezetője. Nem ismer könyörületet. A neve miatt magának érzi azt a tisztséget, hogy az újonnan érkezőket körbevezesse a Pokolban. Befolyásos és kőgazdag.

Darius: Az Inferno egyik nagy támogatója. Fontos ember, pozíciója ellenére mégis képes normális emberként viselkedni. Mondhatni teljesen kilóg a sorból.

Angel: Angyali név és angyali külső. Az ex tűzoltó szintén gyakori vendége az Inferno-nak. Bármilyen is legyen, nekem akkor is tetszett a karaktere.


Összegzés:

Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy megtisztelt azzal, hogy előolvashattam ezt a könyvét is. Köszönöm!

Ez a kötet nekem elnyerte a tetszésemet, mert egy olyan sötét világról szól, amiről azt gondolná az ember, hogy semmi jót nem talál ott. Maga az Inferno engem is úgy elborzasztott, mint a főszereplőnket, Raven-t. Főleg a Vörös teremtől akadtam ki. Nagyon reméltem, hogy senki nem kerül oda. A szívem szakadt meg a szereplőkért, és szurkoltam nekik, hogy előbb-utóbb megmenekülhessenek. A történet végig izgalmas volt számomra. Mindig történik valami, egy szereplő sincs biztonságban és senki sem az, akinek látszik. Ezt a könyvet inkább a dark románc kedvelőinek ajánlanám, vagy azoknak, akik elég erőseknek érzik magukat, hogy egy történet erejéig belépjenek az Inferno falai közé. A végén egyik olvasó sem fog csalódni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése