2021. november 12., péntek

The Cozy Autumn Book Tag

 

Végre megérkezett az az igazi szeles, hideg ősz, amikor már a fák levetkőzték színes leveleiket és a nap sem süt már olyan melegen. Ebben az időszakban nincs is jobb, mint egy vastag kötött pulcsiba vagy takaróba burkolózva, forró itallal a kezünkben kényelmesen bekuckózva olvasni, éppen ezért kitöltöttük a The Cozy Autumn Bookt Tag-et, melyet a  Lair of Books blogon böngészve találtunk.



1. Melyik könyv emlékeztet az őszre?

Astrid: Az Ookami to Koushinryou más néven Spice & Wolf története ősszel, a búzakalászok aratásával veszi kezdetét ezért, illetve az almamánia miatt emlékeztet engem leginkább az őszre ez a kötet, amiről a közeljövőben egy hosszobb ajánló is olvasható lesz.


Stella: Tavaly novemberben olvastam ezt a könyvet, így már az olvasási körülményekre visszagodnolva is az ősz jut eszembe róla. Ezen kívül maga a történet Izlandon játszódik, ahol elég csípős az idő, és az őszi évszak, a betakarítási munkák, a télre készülődés formájában is megjelenik benne.


2. Melyik a kedvenc őszi könyyborítód?

Astrid: Az aranyos kis róka és borító színei miatt számomra tökéletesen megelevenedik a borítón az őszi hangulat.


Stella: Annak idején még JustABookishSoul egyik videójában láttam ezt a könyvet. Bár a könyvet nem olvastam, a borító a Halloween-i hangulattal együtt az őszt is eszembe juttatja. 


3. Melyik a kedvenc őszi italod olvasáshoz?

Astrid: Ősszel nincs is jobb egy forró teánál. 

Stella: Egyértelműen a tea.

5. Mi a kedvenc ijesztő/kísérteties olvasmányod?


Astrid: Junji Itou alkotásai képesek leginkább rám hozni a frászt egyszerre ijesztő és zseniális, amit csinál. Legutóbbi olvasmányom a szerzőtől a Tomie volt, ami kellően rémisztő ugyanakkor mégis elgondolkodtató. Egyszerűen egy mestermű, amit minden horrorrajongónak szívesen ajánlok.


Stella: Kísértetekről szóló könyvet sajnos még nem olvastam, hogy azt hozhatnám ide, így be kellett érnem egy horrorisztikus mesével. Kezdetben nincs ebben a könyvben semmi ilyesztő, de azért a végén kirázott a hideg pár dolgtól. A filmet kisebb koromban kifejezetten ijesztőnek találtam.


7. Mi a kedvenc őszi harapnivalód olvasáshoz?


Astrid: Alma minden mennyiségben és formában. 

Stella: Szintén az almára szavaznék. :)


9. Amikor éppen nem olvasol, akkor mi a kedvenc időtöltésed ősszel?


Astrid: A csipős, szeles és esős őszi időben nagyon szeretek bent a házban tevékenykedni, leginkább rajzolással, festéssel (vagy tanulással) töltöm az időt, de a mostani enyhe napsütéses ősszel szeretek kint lenni a természetben és a kutyusaimmal játszani és gyönyörködni a tájban (imádom az ősz színeit :D).

Stella: Az ősz beköszöntével szeretem kiélvezni a tikkasztó hőség utáni kellemes időt. Ilyenkor szívesen teszek nagyobb sétákat a természetben és a városban is, vagy otthon kertészkedem. Ha pedig az idő hűvösebbre fordulna, akkor benti elfoglaltságot keresek, a sütés-főzés, olvasás, vagy sorozatozás formájában. 


10. Milyen kötetek szerepelnek az őszi TBR listádon?


Astrid: Az őszi TBR listámon többségében kicsit sötétebb hangulatú kötetek szerepelnek, ennek oka pedig nem más mint, hogy ebben az időszakban szeretek leginkább kicsit misztikusabb, horrororiszikusabb könyveket olvasni illetve, hogy azért ne merüljek el teljesen a vértengerben, felfrissülésnek egy könnyedebb ifjúsági regényt választottam a Fangirl személyében, amely a borítója alapján erőteljes őszi hangulatot sugall.


Stella: A Légy merész! könyv kell egy novemberi kihíváshoz, így a közeljövőben biztosan el fogom kezdeni. Az angol Carrie-vel jó lenne haladni. Az ősz beköszönttével most egészen kedvet kaptam hozzá. Azt még nem tudom, hogy a Black Butler 1.-et vagy a Sparrow-t fogom-e majd választani, de a kettő közül valamelyik biztos sorra kerül. Ha belefér még az őszbe, akkor pedig A bolyongó lélek című könyvet is szeretném már elolvasni, de lehet átcsúszik decemberre (vagy megint jövőre :D). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése