2021. szeptember 8., szerda

Ellyne: Fájdalom-naplók, avagy az Egy szív darabjai és a Fájdalomról novellák

Pieces of a Heart - Egy szív darabjai

Fülszöveg:

„Nagyon természetes módon írja le az érzelmeket úgy, hogy az olvasó érezze őket – ez egy olyan ajándék, amely nincs meg sokaknak.” – Mia Sheridan, New York Times és Wall Street Journal bestseller szerző

„Gyönyörű! Annyira költői, és én imádom ezt a stílust!” – P Dangelico, USA Today bestseller szerző

Amikor összetör a szív…

Amikor fáj, csak a mélyére kell ásni.

Vajon mennyi idő, mikor végre kapsz levegőt?

Ellie Johnson naplójában nyomon követhetjük, hogyan gyógyul be a repedés azon az érzékeny szíven. Egy híd, egy bizonyos szakasz, mely felvázolja az utat két kapcsolódás között.

Ez az utat Ellie járja be.

Megmutatja, hogyan engedj el, és hogyan fogadj be újra.


Kiadási adatok:

      Kiadó: PublishDirve
      Kiadás éve: 2021
      ISBN: 6610000281961
      Oldalszám: 36 oldal 
      Sorozat: - 
      Moly: Katt ide!

 

Én és a könyv:

Korábban több helyen is szembe jött velem ez a könyv és felkeltette az érdeklődésemet. Nemrég ezt a naplóregényt is megkaphattam recenziós példányként, amit ez úton is szeretnék megköszönni az írónőnek. Köszönöm szépen! ♥

 

A történetről:

Ez egy nagyon rövid könyv, ami lényegében a főszereplő, Ellie naplója. A lány a barátjával való szakítás után kezdi el vezetni. A novella alatt napról napra végig követhetjük, hogy milyen hatással volt Ellie-re az elválás, hogyan élte meg ezt az időszakot és hogy hová jutott el közel fél év alatt. Nem feltétlen ír minden napról, vannak benne kisebb-nagyobb időbeli ugrások is.

Fájdalmas volt olvasni (jó értelemben). Tökéletesen átérezhető volt Ellie helyzete. Az embert nagyon meg tudja viselni egy ilyen eset és ez nem volt másként Ellie-vel sem. Az írónő nagyon szépen bemutatta a regenerációs folyamatot és annak hullámzását. Ügyesen építette fel az egyes fejezeteket. A napok száma, a kis százalék jelzés, a szöveg és a képek mind együtt alkották meg Ellie aznapi hangulatát és gondolatait.

A történet kezdetben homályos és rejtélyes volt az „in medias res” típusú kezdés miatt. A végére azonban szépen felépült az egész történet. Minden értelmet nyert és kikerekedett belőle egy új kezdet. Személy szerint én szívesen olvastam volna még Ellie-ről. Szívesen olvastam/olvasnám még ennek a történetnek a folytatását. Olyan jó regény lenne belőle. *-*

Ezzel a novellával egy új kedvencet avattam. Azt már gondolom mondanom sem kell, hogy a könyv tele volt gyönyörű gondolatokkal. Mivel viszont az egész könyvet nem lehet kiírni idézetek formájában, így mindenkit csak arra bíztatok, hogy olvassa el! Megéri. :)

 

Kedvenc idézetek:

„A szív érzékeny, és az a repedés rajta, olykor még vérzik.
 Nem varrhatod össze erőszakosan.
 Finoman kell bánnod a tűvel.”
„Ember nem képes ép ésszel felfogni, hogy ami a legfájdalmasabb… az a szavak nélküli befejezés.
Talán, ami még rosszabb, azok a célt nem érő szavak…”

„Talán a remény, a világ egyik legkétesebb dolga. Képes felemelni, és repít. Igazán rá tudsz kattanni, mint a drogra. De, amikor elveszik tőled… az igazán gyilkos.”

 

Hurt-Fájdalomról

Fülszöveg:

Ha nincs fájdalom, te halott vagy.

Millie Johnson naplót kap a nővérétől, Ellie-től, amiben utólagosan leírja sorait, hogy begyógyítsa azt a kis sebet a lelkén, ami ott maradt…

Ebben a naplóban végigkövetheted

gondolatok formájában a mélyből való felkapaszkodás útját.

Olykor fáj,

olykor kegyetlen,

de van, amikor igazán felszabadító…

 

Kiadási adatok:

      Kiadó: PublishDirve
      Kiadás éve: 2021
      ISBN: 6610000287376
      Oldalszám: 34 oldal 
      Sorozat: - 
      Moly: Katt ide!

 

Én és a könyv:

Az Egy szív darabjai után teljesen biztos voltam benne, hogy az írónő másik naplóregényét is sorra fogom keríteni. Lássuk hát, milyen volt a Fájdalomról című novella.

 

A történetről:

Az Egy szív darabjai -ból meismert Ellie egy naplót ajándékoz a húgának, Millie-nek, aki éppen egy nehéz időszakon van túl. Ez a rövid novella Millie naplója. A lány 10 lépcsőfokon vezet minket végig, megismertetve velünk a saját fájdalmát és azt, amit az út végén talált.

Ha lehet, ezt még fájdalmasabb volt olvasni, mint a másik novellát. Apránként cincálta szét a lelkem, hogy utána megpróbálja összerakni azt. Most úgy néz ki, mintha a törött darabokat valaki celluxszal összeragasztotta volna. Biztos vagyok benne, hogy sokan tudnánk azonosulni Millie-vel, hisz nincs olyan, aki életében legalább egyszer ne találkozott volna a Fájdalommal. Olyan sok irányba elmehetett volna Millie élete, de örülök, hogy végül a 10. lépcsőfokon rá váró csodát választotta.

A Fájdalomról-nak hasonló a felépítése, mint az előző novellának. Itt a napok helyett az egyes lépcsőfokok jelölik a fejezeteket. A legtöbb fejezethez itt is tartoznak képek és rajzocskák. Nekem a végén lévő montázs tetszett a legjobban itt is. Egyfajta feloldozást, megnyugtatást adott az olvasottak után. Amit még érdekességként megfigyeltem azok a tintapacák. Az oldalakat ugyanis kis csillagocskák díszítik, de ezen kívül hol kevesebb, hol több fekete tintapaca is felbukkan, mintha a Fájdalom szimbolikája lenne, ami apránként beépült Milli életébe is. Lényegében én a jó és rossz dolgok egymás mellett élését láttam benne, mert ahogy a mondás tartja: ahol fény van, ott sötétségnek is lennie kell, a fényt viszont nem látnánk a sötét nélkül.

 

Kedvenc idézetek:

„Eleinte nem tudod, hogy mi ez az egész.
Csak arra leszel figyelmes, hogy minden szar.”
„Elindulni, valami újat alkotni, mindig nehéz.”
„Az ellenállás az te vagy, akárcsak a fájdalom, és úgy kell bánnod velük, ahogy saját magaddal bánnál.”
„Ijesztő dolog saját magaddal szemben állnod.”
„Valahogy a múlt gyógyítása hatással lesz a jelenre, de még a jövőre is.
 Ami a legfontosabb, hogy rád is…”

 

Összegzés:

Amilyen rövidek ezek a novellák, olyan szívfacsaróak. Mindenképpen megéri elolvasni őket, hisz olyan komolyabb eseteket helyeznek a történet fókuszába, amilyenekkel mi is találkozhatunk életünk során. Mindkét novella pozitív üzenetet hordoz, és reményt ad a nehéz helyzetben. Viszont a lelket terhelő témák miatt, csak óvatosan bánjatok velük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése