2021. december 27., hétfő

Ellyne: Ha gondolnál rám...

 Fülszöveg:

Hogyan tud az élet ilyen gyorsan meglepetéseket okozni? Tinsley Rivera számára érthetetlen, de talán Alex Grayson-nak nem, elvégre ő az, aki pofátlanul elrabolta a lány szívét, de talán még a lelke egy darabját is.

Minden olyan átlagos, minden olyan hétköznapi és megszokott. Aztán jött valaki, mond pár szót, és teljesen felforgatja az egész életed vele.

Az érzelmek olykor hirtelen jönnek, és fenekestül forgatják fel az életed. 

Tinsley és Alex most ennek a felfedezésére indul el.

 

Kiadási adatok:

      Kiadó: PublishDirve
      Kiadás éve: 2021
      ISBN: 6610000299492
      Oldalszám: 362 oldal 
      Sorozat: - 
      Moly: Katt ide!

 

Én és a könyv:

Korábban már több helyen is szembe jött velem ez a könyv, főleg az Instagramon. Az első dolog, ami a kezdetektől levett a lábamról, az a borító. Egyszerűen imádom! Aranyos és vidám. Tökéletesen tükrözi a könyv könnyed és édes tartalmát.

Ezt a könyvet recenziós példányként kaptam az írónőtől. Ezúton is szeretném megköszönni Neki a lehetőséget, hogy ily formában olvashattam a könyvét! 

 

A történetről:

A történet egy csendes kisvárosban, Quincy-ben játszódik, az Amerikai Egyesült Államokban. Alex Grayson alig várja, hogy maga mögött hagyja a nyüzsgő nagyvárosi életet és problémáit. Azzal a céllal érkezik Quincy-be, hogy eltölthessen egy békés nyarat a legjobb barátja Gabe Rivera családjánál. Szinte mindenki örül ennek, és azonnal be is fogadják. Attól kezdve Alex minden nyáron ellátogat a Rivera házba. Látogatásai során nem csak Gabe szüleivel ismerkedik össze, hanem a húgával, Tinsley-vel is. A lány és közte már az első nyár óta feszült a légkör. Tinsley egy véletlen esetnek köszönhetően nem igazán szívleli Alexet. Ezt valahogy a fiú is érzi. Az indulatok egymásnak feszülnek, lassan a tetőpontra hágnak, de mielőtt végleg elszabadulnának történik valami váratlan. Egy olyan apróság, ami után már semmi sem lesz ugyanolyan többé.

A Ha gondolnál rám… egy könnyed nyári olvasmány két fiatal egymásra találásáról. Egyszerűsége ellenére – az írónőtől lassan elválaszthatatlan módon – nyomokban komolyabb üzeneteket is rejt magában. Ezúttal olyan témákról is olvashatunk, mint a szülő-gyerek kapcsolat, a (külön)válás vagy az önelfogadás. Ezek egytől egyig fontosok, mégis úgy jelennek meg, hogy nem húzzák le a történet hangulatát, hanem megmarad annak a mosolygós, nyári romantikus kötetnek, aminek ígéri magát.

Olvasás közben néha egy-egy gondolatra felfigyeltem, mert eszembe juttatták az írónő egy másik munkáját, a Megcélzom a holdat verses kötetet. Ezek persze nem szó szerinti idézetek voltak, csak az egyes versek mondanivalójának másfajta megtestesülése.

Az elejétől kezdve szerettem a két főszereplő között lejátszódó jeleneteket és az érzelmeik, gondolataik részletes leírását. Jó volt olvasni a kettőjük között kialakult belsőséges, lelki kapcsolatról. A helyszíni leírásokkal is elégedett voltam. Gyönyörű helyeket járhatunk be a történet során. A kedvencem a tóparti ház volt.

A történet izgalmas és sziporkázó, a vége felé akadtak kissé cukormázas részek is, de ez a szerelemmel jár. Nem rontja el az élményt, hanem csak olyanná teszi, mint a fagylaltot a cukorszórás, szemrevalóbbá és édesebbé.

 

Kedvenc idézetek:

„[…] totál egyezik a zenei ízlésünk. Akárki, akármit mond, ez össze tudja hozni az embereket.”

„Talán nem választhatjuk meg, kibe habarodunk bele. Az élet csak eléd lök valakit, sokszor teljesen az ellentettjét annak, amit elképzeltél, hogy ezzel is csak szívasson.”

„Bármikor eszembe jutnak a szavai, az áruló szívem önelégültté kezd válni. Ez pedig nem jó.”

„Nem fogsz senkit úgy megtalálni, hogy tökéletesen illik hozzád. Majd te teheted számodra azzá, és ez fordítva is igaz. Az út során váltok az igazivá egymás számára. Valamikor már az elején felismered, de lehet, hogy csak később fog tudatosodni benned.”

„Tudod, kicsit emlékeztetsz magamra. Őrlődsz folyton. Most is egész este agyaltál, és feltételezem nem azon, hogy tudnál leverni billiárdban.”


A szereplőkről:

Tinsley Rivera: Egy fiatal művészlány. Quincy-ben él a családjával. Szeret olvasni és kedveli a klasszikus (’70-’80-as évekbeli) rock zenét. Hosszú út van mögötte, de úgy néz ki, hogy lassan megtalálja önmagát és a helyét a világban. Csinos és segítőkész.

Alex Grayson: Az egyetemi futball csapat tagja. Gabe Rivera legjobb barátja. Zűrös éveken van túl, de rendeződni látszanak a dolgai. Van egy nagy titka, amit Gabe még véletlen sem tudhat meg.

Gabe Rivera: Tinsley bátyja és Alex legjobb barátja. Szintén tagja az egyetemi futball csapatnak. Igazi nőcsábász hírében áll. Bármit megtenne a húga védelméért.

Lydia Kenningtone: Tinsley volt osztálytársa, a suli egykori méhkirálynője. Egy tragédia után azonban, közel sem hasonlít a régi önmagára. Tinsley rendszeresen látogatja, és lassan már barátokként tekinthetünk rájuk. Hamarosan érkezik az ő története is a Ha meghallgatnál… . Már alig várom. *-*

 

Új borító, új kiadás


A könyv nemrég egy új borítót is kapott, ezt is szeretném megmutatni Nektek, hiszen akár ezzel is szembejöhet/jöhetett már veletek. :)
Update: A könyv új kiadásban is megjelent Tinsley & Alex - Ha gondolnál rám címmel (moly: LINK)


Összegzés:

Összességében nekem nagyon tetszett ez a történet. Szuperül átjött a nyári hangulat és a szereplők között kialakult kapcsolat mélysége. Imádtam Tinsley és Alex párosát. Ez a könyv könnyed, egyszerű, mégis összetett, érzelmes és magával ragadó. Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy hasonló történetre vágyik 😊



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése