2018. december 23., vasárnap

Debbie Macomber: Szerelem ​karácsonyra



Merry Knight igen elfoglalt. Gondoskodik a családjáról, sütit süt, dekorál az ünnepekre, és mindeközben reméli, hogy nem kerül az állandóan feszült és a szabályokhoz mindenáron ragaszkodó főnöke útjába a munkahelyén. Saját magára sincs ideje, egy kapcsolat pedig már végképp nem fér bele az életébe. Az anyja és az öccse azonban megelégeli ezt a helyzetet, és a tudtán kívül – születésnapi ajándékként – regisztrálják egy társkereső oldalra, a fotója nélkül. A lány eleinte ellenérzésekkel fogadja ezt a beavatkozást, aztán vonakodva mégis úgy dönt, tesz egy próbát. 
Merry kicsivel később már egy elbűvölő idegennel csetel, és nemsokára a beszélgetéseik jelentik számára a nap fénypontját. Ám amikor szemtől szembe találkoznak, kiderül, hogy a férfi egyáltalán nem az, akire számított – és akire vágyik. Merrynek azonban rá kell jönnie, hogy a szív néha azt is látja, amire a szem nem képes.

Debbie Macomber legújabb karácsonyi történetében a nem várt szerelem csak egy kattintásra van.


A romantikus könyvek nagyon távol állnak tőlem és nagyon ritkán általában karácsonykor olvasok szerelmes történeteket. Ilyenkor egy jó forró tea és egy tábla csoki társaságában fogyasztom el a szív facsaróbbnál szív facsaróbb love storykat ez nálam afféle hangolódás a karácsonyra. Ebben az évben is sikerült a decembert ennek  megfelelő kötetekkel eltöltenem és most szeretném nektek a véleményemet bővebben kifejteni Debbie Macomber - Szerelem karácsonyra című kötetéről.
Azt tudni kell az írónőről, hogy ő is nagyon szereti a karácsonyt és hogy ebből kifolyólag évente ír egy karácsonyi romantikus kötetet, és saját elmondása szerint nagyon élvezi ezeknek a könyveknek az írását.

A történek középpontjában Merry áll, aki ideiglenesen egy cég adatbeviteli részlegén dolgozik, annak reményében, hogy elegendő pénzt gyűjt össze egyetemi tanulmányaihoz. A lány nagyon sokat dolgozik, hiszen közeledik egy nagyon fontos határidő és még a december 23.- a előtt el kell készülniük egy nagyon fontos jelentéssel. Éppen ezért Merry rengeteget túlórázik és nem jut ideje szórakozni és kikapcsolódni és mint ahogy a fülszöveg is írja Merry édesanyja és öccse beregisztrálják őt egy társkereső oldalra, hogy megtalálhassa az igazit. Innen kezdődnek a bonyodalmak. Merry egy kedves, vicces , türelmes lány és ezenkívül imádja a karácsonyt ( a karácsonyi sütiket :D) és az embereket. Egy valakit kivéve, a főnökét Jayson Bright-ot, aki maximalizmusra törekszik és mindenben szigorúan, precízen jár el és nem érdekli a karácsony. 
Ők ketten egymás ellentétei Merry nagyon szereti a családját és minden karácsonyt együtt töltenek, megvannak a saját kis szokásaik, hagyományaik. Jayson ezzel ellentétben utálja a családját és a karácsony számára nem jelent semmit. Ők ketten annyira különböznek de egy valami közös bennük a Mix & Mingle.



Őszintén szólva nem voltak túl nagy elvárásaim és így számomra nagyon élvezhető volt. Voltak hibái, de amint elengedtem ezeket már nagyon szórakoztató volt és megmelengette a szívem. Ez egy cukormázas történet, aminek realitás alapja nem sok van, de elhittem, hogy akár igaz is lehet hiszen online ismerkedni most már mindennapos dolog és ki tudhatja kivel akadunk össze az online térben. Ez a téma nagyon érdekes volt és talán ezt kicsit bővebben is ki lehetett volna fejteni, hiszen sok veszélyt hordoz magában a webes társkeresés ennek ellenére a kötetben csak a pozitív példákat hangsúlyozták ki, szóba kerültek a ugyan hátrányok de úgy éreztem hogy oldal kicsit mellőzve voltak. Mindezek mellett az írónő megmutatta, hogy milyen egy szeretettel teli szűk családi körben eltöltött karácsony, milyen egy gazdag de szeretetben mégis szegény család karácsonya és milyen ha valakinek az utcán kell azt eltöltenie.



Szerettem ezt a történetet és minden kis hibácskája ellenére bekerült a kedvenc romantikus történeteim közé. Aranyos volt és bár kicsit cukormázás volt még nem estem cukorkómába, úgyhogy számomra a karácsonyi hangulatot tökéletesen hozta és már én is elkezdtem a karácsonyi sütögetést Merry-hez hasonlóan. A kötetet mindenkinek bátran ajánlom. :D

Jó olvasást és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése